16:30

Bele Legends

Referat: Kungsängen - Bele Legends

Kungsängen - Bele Legends 8 - 3 (5 - 1, 3 - 2)

Ja, inget snack om saken att KIFen vann rättvist i denna match. Vi är inte med i matchinledningen och lyckas spela med en man för lite på plan i andra bytet med resultatet att KIFen får agera för fritt framför Kubat och 1-0 kommer givetvis. Bättre blir det inte på länge.

Kort sagt spelar vi för omständligt och gång på gång kommer KIFen i snabba omställningar 3-mot-2 eller 2-mot-1. När vi väl är i anfall är vi inte tillräckligt distinkta i avsluten. Efter 14.44 står det 4-0...

Sen gör vi ett riktigt drömanfall med det snabba direktpassningsspelet som brukar vara vårt signum, med ett rejält avslut av Patrik och vi har reducerat. Känns som vi kan vända det här. Tyvärr får KIF ett mål till innan pausvilan och det är rejäl uppförsbacke.

Kubat som nog är vår bästa spelare i första perioden, har ändå fått nog och lämnar över till Bele-Jocke. Snacket i periodpausen lovar gott, och visst ska vi vända på det här?

Ändå är det KIFen som återigen är rappast i inledningen av perioden och en kanonad av skott ger Jocke chansen att bättra på sin mv-statistik. Snart har vi dock tagit tag i spelet på ett bra sätt, och vi är på g. Norrby stänker in reduceringen till 5-2 och vi fortsätter att skapa chanser, men vi har inte rätta flytet i avsluten. 6-2 kommer som en kalldusch efter 9.48. Vi har dock 10 min kvar att jobba med, och efter 11.56 slår Ljungberg till och vi får lite hopp igen. Men sedan vill bolljäveln inte in och spiken i kistan kommer efter 15.50, 7-3, återigen efter en retur. Lite uppgivet sista minutrarna och då kommer även 8-3 på en kontring med knappa minuten kvar.

Skott: 26-20 (12-9,14-11)